FOLIGAIN® PENTRU
FEMEI

PENTRU FEMEI

FOLIGAIN® PENTRU
BARBATI

PENTRU BARBATI

LIVRAREA GRATUITA IN 24 ORE PRIN GLS PENTRU COMENZILE MAI MARI DE 300 LEI

Minoxidil

Minoxidil este primul si singurul tratament avizat de Ministerul Sanatatii impotriva caderii parului care este dovedit clinic ca ajuta la regenerarea parului. Minoxidil ajuta la inversarea procesului de pierdere ereditara a parului. Minoxidilul este substanta activa din Foligain.

Cum functioneaza Minoxidil 5%

 In pierderea ereditara a parului, combinatia intre ereditate, hormoni si varsta determina o scadere progresiva sau miniaturizare de anumiti foliculi ai scalpului. In timp, cu cat faza activa de crestere a parului devine mai scurta, faza de odihna devine mai lunga. In cele din urma, cresterea parului nu va mai avea loc. Cercetatorii sunt de parere ca Minoxidil functioneaza prin extinderea partiala a foliculilor de par si inversarea procesului de miniaturizare. Prin largirea foliculilor miniaturizati, faza de crestere a parului este prelungita si va permite parului sa arate mai gros si mai lung. Cu mai multi foliculi in faza de crestere in acelasi timp se va observa o acoperire mai buna a scalpului.

Despre Minoxidil 5%

Solutiile care contin aceasta substanta sunt singurele medicamente cu uz extern aprobate in SUA ca tratament impotriva caderii parului si sunt singurele care si-au dovedit eficienta in urma studiilor clinice (spre deosebire de unele tratamente naturiste de par).

Din punct de vedere farmacologic minoxidilul este un agonist al canalelor de potasiu, dar mecanismul prin care acesta actioneaza la 
nivelul foliculului de par nu este pe deplin inteles. Ipoteza sustinuta de majoritatea cercetatorilor este ca acesta promoveaza 
intrarea prematura a foliculilor in faza anagena (de crestere) a ciclului firului de par, precum si prelungirea acesteia.
Ciclul fiziologic al cresterii firelor de par cuprinde 3 faze: anagena (de crestere), catagena (intermediara), si telogena (de repaus). 
Durata unul ciclu complet de crestere al unui fir de par este data in mare masura de durata fazei anagene. Din totalul firelor de par, la un moment dat 90% din ele sunt in faza de crestere.
Faza anagena dureaza in general intre 2 si 6 ani si in aceasta faza are loc cresterea firului de par. Persoanele la care faza anagena dureaza o perioada mai lunga pot avea un par foarte lung, pe cand persoanele cu faza anagena scurta nu vor putea ajunge la o lungime foarte mare a parului. In timpul fazei de crestere, parul creste cu aproximativ 1-2cm pe luna, crestere care se diminueaza odata cu inaintarea in varsta.
A doua faza din ciclu este reprezentata de faza catagena. Aceasta este o faza tranzitionala si dureaza intre doua si patru 
saptamani. In timpul fazei catagene foliculul de par se degradeaza si se micsoreaza, ajungand la 1/6 din dimensiunile normale.
Faza telogena, numita si faza de repaus, este ultima din ciclul de crestere a firului de par. In aceasta perioada, care dureaza intre doua si patru luni, firul ramane atasat foliculului, insa nu mai creste.
Fiecare fir creste cu aprox 1-2cm pe luna in timpul fazei de crestere, dar odata cu inaintarea in varsta ritmul de crestere scade. 
Restul de 10% din fire sunt in perioada de repaus, iar la sfarsitul acesteia firul de par cade. Un nou fir din acelasi folicul il va inlocui.

ATENTIE

Doar pentru uz extern.
Nu folositi daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu sunteti siguri de motivul pentru care cheliti, aveti sub 18 ani sau folositi alte tratamente pe scalp.
Daca folositi mai des decat recomandat, nu veti influenta rezultatele.
Evitati contactul cu ochii. In caz ca solutia intra in contact cu ochii, clatiti foarte bine cu apa