FOLIGAIN® PENTRU
FEMEI

PENTRU FEMEI

FOLIGAIN® PENTRU
BARBATI

PENTRU BARBATI

LIVRAREA GRATUITA IN 24 ORE PRIN GLS PENTRU COMENZILE MAI MARI DE 300 LEI

Informatii despre produse si utilizare

Info Foligain Solutie (minoxidil 2%) si (minoxidil 5%)

FOLIGAIN stimuleaza zona scalpului-in mod special foliculii care exercită o creștere maximă a părului de pe coroana capului pentru bărbați și femei. Foligain imbunatateste alimentarea cu substante nutritive la nivelul scalpului stimuland cresterea de par nou si regenerarea acestuia.
Se aplica 1ml de solutie cu pipeta din pachet, de 2 ori pe zi, direct pe scalp, in zona afectata de pierdere a parului.
Utilizarea in cantitate mai mare sau mai frecventa nu va imbunatati rezultatele.
Studiile clinice efectuate arata ca Foligain este eficace in stoparea caderii parului atat din zona vertexului (varful capului) cat si din zona frontala.

Info Foligain Spuma (minoxidil 2%) si (minoxidil 5%)

Se umple o jumatate de capac cu spuma si se aplica de 2 ori pe zi, direct pe scalp, in zona afectata de pierdere a parului.
Utilizarea in cantitate mai mare sau mai frecventa nu va imbunatati rezultatele.
Studiile clinice efectuate arata ca Foligain este eficace in stoparea caderii parului atat din zona vertexului (varful capului) cat si din zona frontala.

Despre Minoxidil 5%

Solutiile care contin aceasta substanta sunt singurele medicamente cu uz extern aprobate in SUA ca tratament impotriva caderii 
parului si sunt singurele care si-au dovedit eficienta in urma studiilor clinice (spre deosebire de unele tratamente naturiste de par).

Mecanism de actiune

Din punct de vedere farmacologic Foligainul este un agonist al canalelor de potasiu, dar mecanismul prin care acesta actioneaza la 
nivelul foliculului de par nu este pe deplin inteles. Ipoteza sustinuta de majoritatea cercetatorilor este ca acesta promoveaza 
intrarea prematura a foliculilor in faza anagena (de crestere) a ciclului firului de par, precum si prelungirea acesteia.

Fiziologia cresterii firului de par

Ciclul fiziologic al cresterii firelor de par cuprinde 3 faze: anagena (de crestere), catagena (intermediara), si telogena (de repaus). 
Durata unul ciclu complet de crestere al unui fir de par este data in mare masura de durata fazei anagene. Din totalul firelor de 
par, la un moment dat 90% din ele sunt in faza de crestere.
Faza anagena dureaza in general intre 2 si 6 ani si in aceasta faza are loc cresterea firului de par. Persoanele la care faza anagena 
dureaza o perioada mai lunga pot avea un par foarte lung, pe cand persoanele cu faza anagena scurta nu vor putea ajunge la o 
lungime foarte mare a parului. In timpul fazei de crestere, parul creste cu aproximativ 1-2cm pe luna, crestere care se diminueaza 
odata cu inaintarea in varsta.
A doua faza din ciclu este reprezentata de faza catagena. Aceasta este o faza tranzitionala si dureaza intre doua si patru 
saptamani. In timpul fazei catagene foliculul de par se degradeaza si se micsoreaza, ajungand la 1/6 din dimensiunile normale.
Faza telogena, numita si faza de repaus, este ultima din ciclul de crestere a firului de par. In aceasta perioada, care dureaza intre 
doua si patru luni, firul ramane atasat foliculului, insa nu mai creste.
Fiecare fir creste cu aprox 1-2cm pe luna in timpul fazei de crestere, dar odata cu inaintarea in varsta ritmul de crestere scade. 
Restul de 10% din fire sunt in perioada de repaus, iar la sfarsitul acesteia firul de par cade. Un nou fir din acelasi folicul il va 
inlocui.

In cat timp pot vedea rezultate?

Din moment ce parul normal creste numai 1-2cm pe luna, cresterea parului in urma tratamentului cu Foligain are nevoie de timp. La inceput, parul nou crescut apare moale, pufos si incolor. Dupa utilizare indelungata, parul va creste avand aceeasi culoare si grosime ca alte fire de par de pe scalp. Este nevoie de timp pentru a creste parul. Aveti nevoie sa folositi produsul de 2 ori pe zi, pentru 3 luni inainte sa observati cresterea parului. Rezultatele si succesul dumneavoastra poate depinde de aplicarea corecta si dozare, amintiti-va sa aplicati Minoxidil de doua ori pe zi, in fiecare zi, direct pe scalp.

Cum va arata parul nou crescut?

Foligainul creste par mai sanatos si mai gros. Desi primele fire de par vor arata moi si pufoase, continuarea tratamentului determina cresterea de fire noi de par cu aceeasi consistenta cu cele de pe scalp.

Cat timp trebuie sa folosesc Foligain?

Pierderea parului este o conditie care va afecteaza pe tot parcursul vietii care necesita utilizarea continua de Foligain. Tratamentul trebuie sa faca parte din rutina de zi cu zi, la fel ca spalatul pe dinti.

Am omis o doza de Foligain. Caderea parului va incepe din nou?

Daca uitati 1 sau 2 doze de Foligain, trebuie doar sa continuati cu urmatoarea doza regulata. Noi nu recomandam sa incercati sa compensati dozele uitate. Una sau 2 zile sarite nu vor afecta pe termen lung regenerarea parului, atata timp cat veti relua utilizarea regulata.

Pot folosi cosmetice de par,fixativ sau gel atunci cand folosesc Foligain?

Da. Puteti sa urmati normal rutina zilnica de ingrijire a parului, atata timp cat aplicati mai intai Foligain si asteptati sa se usuce inainte de aplicarea produselor cosmetice.

Pot aplica Foligain pe parul ud?

Recomandam aplicarea solutiei pe scalpul si parul complet uscat. Totusi, deoarece nu este posibil intotdeauna, este suficienta si stergerea parului cu un prosop inainte de aplicarea solutiei.

Pot sa-mi ud parul dupa ce folosesc Foligain?

Puteti sa inotati sau sa iesiti in ploaie, dupa ce parul s-a uscat complet dupa aplicare. Incercati sa aplicati Foligain pe scalpul uscat, dupa ce inotati, daca este posibil.

Pot folosi Foligain daca sunt vopsit?

Da. Puteti aplica Foligain daca folositi vopsea de par. Totusi, va recomandam sa nu aplicati solutia in ziua in care va hotarati sa va vopsiti.